Először is megfőzzük a tojásokat. Minden zöldséget és az almákat alaposan megmossuk, majd apróra felkockázzuk.
Az almát és az uborkát meghámozzuk. A jégsalátának csak a felét kockázzuk fel. A sonkát felcsíkozzuk vagy felkockázzuk. Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és tojásszeletelővel szintén felkockázzuk.
Az előkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Egy másik edényben a joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Lehet grill fűszerkeverékkel, de ízlés szerint kitalálhatunk kombinációkat is pl.: kapor, rozmaring, kakukkfű, só. Ezt jól elkeverjük, majd ráöntjük a többi hozzávalóra. Alaposan összekeverjük, már most is tálalhatunk, de célszerű a salátát letakarni, és hűtőbe tenni pár órára, hogy az ízek összeérjenek! A maradék jégsalátával díszítünk tálalásnál.
Daráljuk le a kekszet és a mandulát, keverjük össze. Adjuk hozzá a kakaót, a kávét, a brandyt és húsz deka kókuszreszeléket. Jól keverjük össze, ha túl száraz, kevés tejjel készítsünk belőle gyúrható masszát. Formáljunk belőle gombócokat, hempergessük meg a maradék reszelékben. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.
BARACKOS JOGHURTTORTA
Megsütjük a piskótát, majd megvárjuk míg kihűl.
Felverjük a habtejszín 3/4-ét (a többit félretesszük díszítéshez), majd hozzáadjuk a barackos joghurtot. Ezt a kézi habverő leggyengébb fokozatán alaposan elkeverjük.
Közben a zselatint a barackbefőtt levében jól elkeverjük, és addig melegítjük, amíg felforr. Levesszük a tűzről, és elkeverjük a joghurtos tejszínhabbal.
Ha a piskótalapot kivettük hűlni a formából, akkor visszatesszük. Ráöntjük a piskótára a joghurtos krémet, és hűtőben hagyjuk szilárdulni kb. 3-4 órát.
Felszeljük a barackot, a tejszínt is felverjük, majd ízlés szerint díszítjük...
ALMÁS-FAHÉJAS MUFFIN
A vajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot gépi habverővel összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, valamint a többi hozzávalót. Muffinformába teszem, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm 180 fokon.
Ez az adag közel 20 muffinhoz elegendő. Ne várjuk meg, míg teljesen megbarnul a muffinok teteje a sütőben, mert míg hűlnek, úgyis sötétebbek és szilárdabbak lesznek.
PIZZA
Két dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, sót, olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább egy órán át letakarva. Közben a tisztított, szeletelt gombát tíz percig pároljuk a hámozott, felkockázott paradicsommal. Szórjuk bele a vékony csíkokra vágott sonkát is. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. A lágy sajtot három evőkanál tejjel keverjük krémesre. A tepsit vagy a tortaformát olajozzuk ki. A tésztát lisztes kézzel nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába, a szélén körben peremet hagyva. Kenjük rá a sajtkrémet, majd a tetejére a paradicsomos, sonkás gombát terítsük. Szórjuk meg petrezselyemmel és locsoljuk meg két evőkanál olajjal. Előmelegített sütőben harminc percig süssük. Frissen tálalva a legfinomabb.