CSAJOK LAPJA!!!:D

GYERE, ÉS LESD MEG AZ OLDALT! :P

NYÁRI SALÁTA

Hozzávalók:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 50 dkg paradicsom
  • 4-5 paprika (jó, ha van közötte kaliforniai)
  • 40 dkg csirke- vagy pulykamellsonka
  • 4 tojás
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • fél fej lilahagyma
  • 2-3 alma
  • 5-6 szál újhagyma
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

Először is megfőzzük a tojásokat. Minden zöldséget és az almákat alaposan megmossuk, majd apróra felkockázzuk.
Az almát és az uborkát meghámozzuk. A jégsalátának csak a felét kockázzuk fel. A sonkát felcsíkozzuk vagy felkockázzuk. Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és tojásszeletelővel szintén felkockázzuk.

Az előkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Egy másik edényben a joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Lehet grill fűszerkeverékkel, de ízlés szerint kitalálhatunk kombinációkat is pl.: kapor, rozmaring, kakukkfű, só. Ezt jól elkeverjük, majd ráöntjük a többi hozzávalóra. Alaposan összekeverjük, már most is tálalhatunk, de célszerű a salátát letakarni, és hűtőbe tenni pár órára, hogy az ízek összeérjenek! A maradék jégsalátával díszítünk tálalásnál.

Kávés kókuszgolyók

Hozzávalók:

  • 25 dkg kókuszreszelék,
  • 8 dkg mandula,
  • 15 dkg száraz keksz,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • egy csésze keserű kávé,
  • 2 evőkanál brandy.

Elkészítés:

Daráljuk le a kekszet és a mandulát, keverjük össze. Adjuk hozzá a kakaót, a kávét, a brandyt és húsz deka kókuszreszeléket. Jól keverjük össze, ha túl száraz, kevés tejjel készítsünk belőle gyúrható masszát. Formáljunk belőle gombócokat, hempergessük meg a maradék reszelékben. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

BARACKOS JOGHURTTORTA

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 kanál liszt
  • 3 kanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 kanál kakaópor
  • A joghurtkrémhez:
  • 50 dkg barackos joghurt
  • 5 dl habtejszín
  • 1 barackkonzerv
  • 1 csomag étkezési zselatin (20 g)

Elkészítés:

Megsütjük a piskótát, majd megvárjuk míg kihűl.

Felverjük a habtejszín 3/4-ét (a többit félretesszük díszítéshez), majd hozzáadjuk a barackos joghurtot. Ezt a kézi habverő leggyengébb fokozatán alaposan elkeverjük.


Közben a zselatint a barackbefőtt levében jól elkeverjük, és addig melegítjük, amíg felforr. Levesszük a tűzről, és elkeverjük a joghurtos tejszínhabbal.


Ha a piskótalapot kivettük hűlni a formából, akkor visszatesszük. Ráöntjük a piskótára a joghurtos krémet, és hűtőben hagyjuk szilárdulni kb. 3-4 órát.


Felszeljük a barackot, a tejszínt is felverjük, majd ízlés szerint díszítjük...

ALMÁS-FAHÉJAS MUFFIN

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 3/4 sütőpor
  • 2 alma lereszelve
  • 1 dl tej
  • fahéj
  • vaníliaaroma

Elkészítés:

A vajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot gépi habverővel összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, valamint a többi hozzávalót. Muffinformába teszem, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm 180 fokon.

Megjegyzés:

Ez az adag közel 20 muffinhoz elegendő. Ne várjuk meg, míg teljesen megbarnul a muffinok teteje a sütőben, mert míg hűlnek, úgyis sötétebbek és szilárdabbak lesznek.

PIZZA

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt,
  • másfél dkg élesztő,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 2 dl víz,
  • 1 kávéskanál só,
  • 15 dkg krémsajt,
  • 3 evőkanál tej,
  • 20 dkg gomba,
  • 4 szelet sonka,
  • 10 dkg paradicsom,
  • olaj, só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

Két dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, sót, olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább egy órán át letakarva. Közben a tisztított, szeletelt gombát tíz percig pároljuk a hámozott, felkockázott paradicsommal. Szórjuk bele a vékony csíkokra vágott sonkát is. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. A lágy sajtot három evőkanál tejjel keverjük krémesre. A tepsit vagy a tortaformát olajozzuk ki. A tésztát lisztes kézzel nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába, a szélén körben peremet hagyva. Kenjük rá a sajtkrémet, majd a tetejére a paradicsomos, sonkás gombát terítsük. Szórjuk meg petrezselyemmel és locsoljuk meg két evőkanál olajjal. Előmelegített sütőben harminc percig süssük. Frissen tálalva a legfinomabb.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 8
Heti: 15
Havi: 57
Össz.: 7 884

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek, amit Te is el tudsz készíteni
CSAJOK LAPJA!!!:D - © 2008 - 2024 - mindencsaj-lapja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »